K příležitosti výročí 100 let od založení Československé akademie zemědělské (ČAZ) v roce 1924 vydala ČAZV knihu s názvem „100 let České akademie zemědělských věd 1924-2024“. nyní si ji můžete pročíst a prohlédnout také online v elektronické verzi.
Časopis Czech Journal of Food Sciences (CJFS) je prezentován na konferenci „Food technology, food quality 2024: Nové trendy v úchově potravin“, která se koná 8. 2. 2024 na půdě Ústavu molekulární genetiky AV ČR v Praze 4. Pořadateli jsou Ústav konzervace potravin, Fakulta potravinářské a biochemické technologie VŠCHT v Praze. Záštitu nad akcí má ministr zemědělství ČR a prezidentka Potravinářské komory ČR. Na konferenci je časopis CJFS prezentován vizuálním zobrazením na obrazovkách během přestávek v rámci reklamních sdělení a tištěným posterem. Společná konference vědeckých pracovníků, pracovníků potravinářského průmyslu a odborných zaměstnanců státní správy tvoří příležitost pro rozšíření povědomí o aktuálních tématech potravinářského průmyslu a pro posílení spolupráce mezi výzkumnou a aplikační sférou.
Veškeré informace o časopise CJFS najdete na: https://cjfs.agriculturejournals.cz/