V pražském Obecním domě se dne 21. 9. 2023 uskutečnilo slavnostní zasedání ke 30. výročí založení Agrární komory České republiky (AK ČR).
Časopis Czech Journal of Food Sciences (CJFS) byl prezentován na Symposiu o nových směrech výroby a hodnocení potravin s blokem zvaných přednášek na téma Potraviny a jejich příspěvek ke zdravému životnímu stylu CzechFoodChem 2021, který se konal ve dnech 24.–26. května 2021 online formou. Pořadatelem akce byli Odborná skupina pro potravinářskou a agrikulturní chemii ČSCH a Ústav analýzy potravin a výživy VŠCHT v Praze, ve spolupráci s Výzkumným ústavem potravinářským Praha a Českou zemědělskou univerzitou v Praze. Symposia se zúčastnili odborníci na potraviny, zemědělství a z dalších přidružených oborů, a to z vědeckých, vzdělávacích a kontrolních institucí a komerčních společností. Časopis byl prezentován formou posteru umístěného na úvodních stránkách každého dne programu a v sekci Postery. Slovně byl časopis představen organizátorem Symposia a zároveň aktivním členem redakční rady CJFS doc. Karlem Cejpkem, CSc. Účastníci semináře byli informováni o časopisech ČAZV obecně s důrazem na časopis CJFS. Oficiálními jazyky byla angličtina, čeština a slovenština.