V úterý 21. 3. 2023 se ve Velkém sále Domu zemědělské osvěty konal zábavně-naučný seminář pro žáky 2. stupně základních škol na téma „Precizní zemědělství“, jehož garantem byl odbor OEŘSI. Semináře se zúčastnili žáci 8. třídy základní školy Červený vrch na Praze 6, místostarostka Prahy 6 pro oblast školství a investice ve školství Ing. Mariana Čapková, MBA, Ing. Petra Kalášková z Odboru precizního zemědělství Ministerstva zemědělství a řada dalších hostů.
Časopis Czech Journal of Food Sciences (CJFS) byl prezentován na 50. Symposiu o nových směrech výroby a hodnocení potravin „CzechFoodChem 2022”, které se konalo ve dnech 23. – 25. 5. 2022 ve Skalském Dvoře u Bystřice pod Pernštýnem. Tradiční setkání pracovníků širokého spektra potravinářských, zemědělských a navazujících oborů z vědecko-výzkumných, kontrolních a vzdělávacích institucí organizovala Odborná skupina pro potravinářskou a agrikulturní chemii ČSCH a Ústav analýzy potravin a výživy VŠCHT v Praze, ve spolupráci s Výzkumným ústavem potravinářským Praha a Českou zemědělskou univerzitou v Praze. Časopis osobně představil člen redakční rady CJFS doc. Karel Cejpek, byl také vystaven tištěný poster o CJFS a opakovaně (ve smyčce) se zobrazoval poster elektronický. Účastníci symposia měli k dispozici k nahlédnutí či rozebrání výtisky časopisu CJFS a tištěné propagační materiály ČAZV, která se v letošním roce stala partnerem symposia.