V pražském Obecním domě se dne 21. 9. 2023 uskutečnilo slavnostní zasedání ke 30. výročí založení Agrární komory České republiky (AK ČR).
Časopis Czech Journal of Food Sciences (CJFS) byl prezentován na 50. Symposiu o nových směrech výroby a hodnocení potravin „CzechFoodChem 2022”, které se konalo ve dnech 23. – 25. 5. 2022 ve Skalském Dvoře u Bystřice pod Pernštýnem. Tradiční setkání pracovníků širokého spektra potravinářských, zemědělských a navazujících oborů z vědecko-výzkumných, kontrolních a vzdělávacích institucí organizovala Odborná skupina pro potravinářskou a agrikulturní chemii ČSCH a Ústav analýzy potravin a výživy VŠCHT v Praze, ve spolupráci s Výzkumným ústavem potravinářským Praha a Českou zemědělskou univerzitou v Praze. Časopis osobně představil člen redakční rady CJFS doc. Karel Cejpek, byl také vystaven tištěný poster o CJFS a opakovaně (ve smyčce) se zobrazoval poster elektronický. Účastníci symposia měli k dispozici k nahlédnutí či rozebrání výtisky časopisu CJFS a tištěné propagační materiály ČAZV, která se v letošním roce stala partnerem symposia.