V souladu se Statutem a jednacím řádem ČAZV (dále SJŘ) platným k 2. 12. 2020 se v rámci zasedání předsednictva konaného dne 3. 6. 2025 od 14:00 hod. ve Velkém sále Domu zemědělské osvěty, Slezská 100/7, 120 00 Praha 2 uskutečnila volba předsedy a místopředsedy předsednictva ČAZV na další funkční období 2025–2029.
ČAZV prezentovala časopis Czech Journal of Food Sciences (CJFS) na Celostátních přehlídkách sýrů a mezinárodní konferenci Mléko a sýry, konaných ve dnech 22. 1. a 23. 1. 2020 v Praze Dejvicích.
Dvoudenní akci pořádanou Ústavem mléka, tuků a kosmetiky VŠCHT Praha, Českomoravským svazem mlékárenským a Odbornou skupinou pro potravinářskou a agrokulturní chemii České společnosti chemické zahájil rektor VŠCHT prof. Dr. RNDr. Pavel Matějka.
V rámci přehlídek sýrů byla veřejnými komisemi hodnocena senzorická jakost přírodních a tavených sýrů výrobců z České republiky, byly vedeny odborné přednášky a dán prostor pro představení firem dodávající přístrojové vybavení pro analytiku sýrů nebo pomocných látek k výrobě sýrů. Na konferenci Mléko a sýry byly prezentovány nové poznatky v chemii, mikrobiologii mléka, sýrů a ostatních mléčných výrobků.
Vedení ČAZV děkuje všem zaměstnancům, kteří se konference zúčastnili, za aktivní účast a propagaci našich časopisů, primárně časopisu Czech Journal of Food Sciences (CJFS).