K příležitosti výročí 100 let od založení Československé akademie zemědělské (ČAZ) v roce 1924 vydala ČAZV knihu s názvem „100 let České akademie zemědělských věd 1924-2024“. nyní si ji můžete pročíst a prohlédnout také online v elektronické verzi.
Dne 9. listopadu 2022 proběhlo jednání redakční rady časopisu Czech Journal of Food Sciences (CJFS) v prostorách VŠCHT Praha. Editorka časopisu a předsedkyně redakční rady prof. Ing. Kateřina Demnerová, CSc. a redaktorka Ing. Marta Stárová, Ph.D. seznámily zúčastněné se současnou situací časopisu, s hodnotícími ukazateli a redakčními procesy. Členové redakční rady v rámci jednání diskutovali nad možnostmi zvýšení citovanosti článků pro dosažení vyššího kvartilu, tedy vyšší prestiže časopisu. Editorka časopisu poděkovala aktivním členům redakční rady za práci pro časopis.