Dne 9. června 2023 se pod vedením editora, profesora Kozáka, uskutečnilo jednání redakční rady časopisu Soil and Water Research (SWR).
26. března 2019 se uzavřel život Ing. Ctibora Perlína, CSc., dlouholetého člena ČAZV a několikanásobného předsedy jejího Odboru výživy obyvatelstva a jakosti potravin.
Ing. Perlín celý svůj profesní život věnoval výživě a potravinám, ať už to bylo v laboratoři, v některé z jeho vedoucích funkcí, či pedagogické činnosti. Po absolutoriu na VŠCHT v Praze dlouhodobě zakotvil ve VÚHEM, tehdy výzkumném ústavu v rámci Vojenské nemocnice ve Střešovicích. Dále prošel výzkumem v oblasti technologie zpracování drůbeže a tuků, později se zaměřil na výživové programy a nutriční ekonomiku. V letech 1992–2000 vedl Ústav zemědělských a potravinářských informací (dnes UZEI). Poté působil ve Výzkumném ústavu potravinářském Praha, v. v. i. jako vedoucí Oddělení technické politiky. Dlouhá léta byl předsedou České potravinářské společnosti a Společnosti pro výživu. Řídil redakční radu časopisu Výživa. S problematikou výživy seznamoval i studenty 3. lékařské fakultě UK. Je autorem několika desítek odborných článků a spoluautorem 10 odborných knih. Svůj přehled a znalost problematiky výživy a potravin uplatnil rovněž v populárních článcích a četných vystoupeních v mediích. Byl propagátorem racionální výživy a zarputilým vymítačem neopodstatněných mýtů o potravinách. Žádná důležitější výživářská akce se neobešla bez jeho účasti.
Ing. Perlín byl moudrý, vzdělaný a rovný člověk. Laskavý a spolehlivý kolega a kamarád.
Jako takového si ho uchovejme v paměti.