skip to Main Content

V rámci projektu Dětské zemědělské akademie proběhla v Klatovech další ze zábavně-naučných přednášek tentokrát na téma „Mikroorganismy a výroba potravin“. V Klatovech se uskutečnila další zábavně-vzdělávací přednáška v rámci Dětské zemědělské akademie Klatovy! Pod vedením Ing. Jitky Peroutkové a Ing. Ivany Hyršlové z Výzkumného ústavu mlékárenského se děti ponořily do fascinujícího světa mikroorganismů a jejich významu při výrobě potravin.
Malí badatelé se naučili rozlišovat „dobré“ a „špatné“ mikroorganismy, pochopili důležitost mikrobiomu a objevili, jakou roli hrají mikroorganismy při tvorbě jogurtů, sýrů nebo chleba. Díky ochutnávkám a praktickým pokusům si mohli vyzkoušet mikrobiologii v praxi!

Ředitelka ČAZV děkuje Ing. Ivaně Hyršlové a Ing. Jitce Peroutkové z Výzkumného ústavu mlékárenského s.r.o. za odborné zajištění přednášky.

Dětskou zemědělskou akademii realizuje Úhlava, o.p.s. a ČAZV je partnerem projektu.

Zpátky nahoru