V souladu se Statutem a jednacím řádem ČAZV (dále SJŘ) platným k 2. 12. 2020 se v rámci zasedání předsednictva konaného dne 3. 6. 2025 od 14:00 hod. ve Velkém sále Domu zemědělské osvěty, Slezská 100/7, 120 00 Praha 2 uskutečnila volba předsedy a místopředsedy předsednictva ČAZV na další funkční období 2025–2029.
Prezentace časopisu Czech Journal of Food Sciences na veletrhu Czech Food Expo
Časopis Czech Journal of Food Sciences (CJFS) byl prezentován na třetím ročníku národního potravinářského veletrhu Czech Food Expo, který se konal od 15. 5. do 18. 5. 2025 na výstavišti v Českých Budějovicích. Akce se pořádala pod záštitou ministra zemědělství Marka Výborného. Na veletrhu se prezentovali potravináři z celé České republiky, probíhaly workshopy a kuchařské show.
Časopis CJFS byl představen formou propagačních materiálů vydavatelství ČAZV a vytištěných exemplářů.
Více o veletrhu Czech Food Expo se dozvíte zde >>
Prezentace časopisu Czech Journal of Food Sciences na symposiu CzechFoodChem2025
Časopis Czech Journal of Food Sciences (CJFS) je prezentován na 53. ročníku symposia CzechFoodChem 2025 zaměřeného na nové směry ve výrobě a hodnocení potravin, které probíhá 19.–20. května 2025 v Praze. Akci organizuje Odborná skupina pro potravinářskou a agrikulturní chemii České společnosti chemické společně s Ústavem analýzy potravin a výživy VŠCHT v Praze, ve spolupráci s Výzkumným ústavem potravinářským Praha (součást Národního centra zemědělského a potravinářského výzkumu v.v.i.) a Českou zemědělskou univerzitou v Praze. Partnerem akce je i ČAZV. Symposia se účastní odborníci z oblasti potravinářství, zemědělství a dalších přidružených oborů, a to z vědeckých, vzdělávacích a kontrolních institucí a produkčních a dalších komerčních společností.
Účastníci symposia jsou informováni o základních charakteristikách časopisu CJFS, včetně impakt faktoru a jsou vyzýváni k jeho podpoře formou zasílání příspěvků a využívání publikovaných informací pro vlastní výzkumnou práci.
Vedení ČAZV děkuje členovi redakční rady CJFS doc. Dr. Ing. Karlu Cejpkovi a výkonné editorce CJFS Ing. Zdeňce Náglové, Ph.D. za propagaci časopisu na této akci.
Více o symposiu CzechFoodChem 2025 se dozvíte zde >>